אחת מן המעלות הרבות של בוסטון היא העבודה שהיא קטנה, נעימה מאוד להליכה ברגל ונוחה להתניידות בתחבורה ציבורית. באופן כללי, בזמן שהותכם בעיר, הייתי ממליצה לוותר על רכב ולחסוך את עלויות החניה היקרות ואת העצבים של עמידה בפקקים. התחבורה הציבורית בבוסטון מצויינת והרכבת התחתית (והעילית) של בוסטון היא הרכבת הראשונה בארה”ב ומתפקדת מאז 1897 ברציפות עד היום. על אף שלבוסטונאים יש תלונות לא מועטות על עבודות התשתית שמשתקות לעתים חלקים מהקווים, אפשר לקבוע ברמה גבוהה של וודאות שזו הדרך המועדפת להתניידות הן על ידי המקומיים והן על ידי התיירים.
התחבורה הציבורית על גווניה (רכבות, אוטובוסים, ומעבורות) מופעלת בבוסטון על ידי חברת MBTA ובאתר האינטרנט שלה ניתן להתעדכן בכל מה שחשוב – החל מהמסלול שעליכם לקחת וכלה בקווים שנמצאים בתיקון.
מרבית קווי הרכבת מחברים את העיירות הסמוכות לבוסטון עם מרכזה וישנם קווים של רכבת פרוורית גם לעיירות מרוחקות יותר.
כיצד רוכשים כרטיס?
בכניסה לכל תחנת רכבת ישנן מכונות שינחו אתכם כיצד לרכוש כרטיס – החל מכרטיס בודד ועד כרטיס נטען שנקרא “צ’ארלי”. תשמחו לגלות שהנסיעה ברכבת היא חינמית לילדים עד גיל 11 והעלויות הנסיעה באופן כללי די זולות – כרטיס נסיעה בודד עולה 2.4 דולרים.
הגעה משדה התעופה ואליו:
רכבת – הקו הכחול מגיע עד למרכז העיר בוסטון.
קו אוטובוס – הקו הכסוף מגיע עד לתחנת “South Station” שבבוסטון. (הנסיעה משדה התעופה בקו זה היא חינמית).
מעבורת – אם אתם משתכנים בנמל בוסטון, בנמל העיירה צ’ראלסטאון, או בערים רחוקות יותר אשר אליהן מגיעות המעבורות ייתכן שתרצו לעשות באמצעי זה שימוש. ישנן גם water taxi אך זוהי דרך יקרה יותר.
The Ride – שירות זה מיועד למי שלא יכולים לעשות שימוש בתחבורה ציבורית אחרת. בעלי נכויות שונות יכולים לתאם איסוף משדה התעופה אך מדובר בנסיעה שיתופית כמו בכל תחבורה ציבורית אחרת.
פירוט על האפשרויות השונות אפשר למצוא בכפתור כאן.
אפשרויות נוספות:
מוניות ומיני ואן – תמצאו ביציאה מהטרמינל.
אובר – המיקום עלול להיות מעט מבלבל ולכן מומלץ לעקוב אחר ההוראות הבאות:
מאזור איסוף הכבודה עקבו אחר השלטים לחנייה מרכזית/ UBER
עלו בעקבות השילוט קומה אחת למעלה והשתמשו במעברים העליונים לחניה הציבורית. שם ישנו אזור אליו מגיעים נהגי האובר.